Saturday, June 6, 2009

Tak Baik Mengutuk


Aku suka bace blog, blog siapa2lah tak kira dia tu ADUN Titi Serong ke, budak Kolej Mahsa ke penternak lintah ke mahupun bangla sekuriti Pavilion. Asalkan penulisan diorang menarik bagi aku, aku layan.

Hari Sabtu biasanya hari untuk bergumbira bagi ramai orang, lagi2 yang bekerja ofis. Tambahan lagi sekarang tengah musim cuti sekolah, aku pun tak tau kat Bukit Bintang tu berape ramai ABU(anak bawah umur) berkeliaran sambil terkinja2 di khalayak ramai tanpa pengawasan mak ayah yang sentiasa sibuk mencari wang hingga mengabaikan tanggungjawab mendidik anak mereka lalu menyebabkan anak mereka menjadi hilang panduan dan akhirnya mengikut jejak rakan2 mereka yang mungkin tak berapa elok dipandang orang. (semput aku menaip)

Tapi aku tetap di sini, di bilik aku, ditemani Rosa si kayu bertali. Maka aku menghadap komputer aku sambil memeluk Rosa dan membaca blog orang lain.

Blog yang menjadi pilihan aku adalah penulisan yang tersusun, bermakna, dan sekurang2nya boleh membuatkan aku mengangguk atau tersenyum. Aku tak suka baca blog yang penuh dengan luahan hati yang aku sendiri pon tak faham dia marah pasal apa. Biasanya gaduh dengan pacarnya mungkin. Haih.

Lagi blog yang penuh gambar yang redundant atau dalam erti kata lain penuh sangat dengan gambar. Kalau gambar tu pelbagai ok la lagi, ni gambar dia dengan mak bapak dia, pastu dengan balak dia, pastu dengan pakcik dia, pastu dengan kucing dia, pastu dengan mak su timah dia, pastu dengan patung Barney dia, pastu, denga blablabla.. aku harap korang mengerti.

-------------------------------------------------------------------------------
Lagi satu orang yang kurang menulis, tapi suka taruk tag dari orang lain. Aku faham, bukan semua orang ada idea nak menulis dan tag tu adalah salah satu cara untuk kite menghapdet blog. Tapi kalau tiap2 kali hapdet, tag, hapdet, tag. Pastu tag pulak yang entah hape2;-

1) Siapakah orang terakhir yang anda telefon?
DOMINOS PIZZA

2) Apakah barang yang berada dalam kocek anda?
TELOR

3) Bilakah kali terahir anda senyum?
SEBELUM DAPAT TAG NI. KALAU AKU TAK BUAT TAG NI KANG MEMBER AKU TU KECIK HATI LA. WALAUPUN AKU TAK SUKA BUAT TAG TAPI NAK JAGA HATI MEMBER PUNYA PASAL MAKA AKU TULIS LA JUGAK.


----------------------------------------------------------------------------------
Ada lagi, bila dia malas nak cerita apa yang berlaku semasa perbualan chatting dia, hah, mulala dia copy paste semua ape yang die cerita dalam YM tuh.

hey, aku barutahu nak ucap besday awal2. huhu.. thanks to matt :))

Mubaroque: amacam melake
rahmat afham: aku tak gie
rahmat afham: ade kat umah
rahmat afham: lalala
rahmat afham: nak kene check barang tok sok
Mubaroque: mcm la byk sgt
rahmat afham: cable rosak oo satu
Mubaroque: badan aku da macam iceman
Mubaroque: boru habis
Mubaroque: biru
rahmat afham: hahah
rahmat afham: sok dtg umah aku mcm ari tu
Mubaroque: pukul?
rahmat afham: tp jgn laa dtg pagi
Mubaroque: ok
rahmat afham: dlm kul 1 mcm tu laa
Mubaroque: bah
Mubaroque: baje theme ape
rahmat afham: ikot suke ko laa
rahmat afham: aku tak pakai datacrest sok
Mubaroque: adeih
Mubaroque: ko pakai baju per
rahmat afham: ikot mood akusok laa
Mubaroque: kasut or selipar?
rahmat afham: kasut
rahmat afham is using a different version of Yahoo! Messenger. Certain features may be unavailable.

rahmat afham: boring laa plak cuk umah
rahmat afham: duk*
Mubaroque: da tu
Mubaroque: aku da abis cat
Mubaroque: penat abes
Mubaroque: nak tido rasenyer
Mubaroque: haih
Mubaroque: hari sabtu hari bergumbira
rahmat afham: moyet atas bukit sume aku dah berkenalan
Mubaroque: abg
Mubaroque: kalau besday org tu nak dtg
Mubaroque: kite kate happy becoming besday ke upcoming?
rahmat afham: up


aku meramalkan 20% orang je yang nak baca perbualan tu.