Sunday, April 19, 2009

Minda Falsafah Kontemporari

Ahad yang sangat senyap. Senyap di rumah, mahupun di komputer. Maksud aku, tak ramai orang online. Arfa je yang online. Member2 lain, takdak.

Sejak seminggu ni, aku jadi makin kerap menulis blog, aku ni dah tak ade kerja lain ke? takde life? Si Tamhar dengan jaga studio dia, Diraf dengan kelas dia, Haqifa dengan kerja dia, Arfa dengan kerja mengait beanies dia, blablabla. Nampaknya orang lain ade buat perkare yang lebih berfaedah dari aku.

Kadang2 aku rasa aku patut kembali kepada aktiviti aku yang dah lama tertangguh, iaitu belajar bahasa Mandarin. Memang aku akui Mandarin susah gilak nak belajar lagi2 nak hafal huruf dia. Sapa2 yang baca ni, dan dia rasa diri dia bagus sangat pasal dia dah pandai Mandarin, please STFU. Tak payah nak bangga, aku baru belajar. By book pulak tu.

Tamhar, sepanjang aku puasa online ni, tolonglah jangan nak buruk/busukkan nama aku dekat Aryt, Haqifa dan lain2. Cuba cari solution yang halal untuk membuatkan diri kau lebih dipandang tinggi. OK. Adoilah. Apo kono ekau ni jang.

Dah la. Petang suda. Mau mandi la. Nak carik balik buku Mandarin aku tuh. Kat mana entah buku tu aku taruk. Entah2 cencorot dah curik, pastu dia curi2 belajar. Malu aku dengan cencorot tu.

p/s: kalu korang rase aku tak perlu puasa online, leave a comment. hehe.

2 comments:

aki_beat said...

aku cabar ko xon9 sebulan. hak3

Aphra_(T)Bandaran said...

kao poyo lah